Proč HACCP?
Anglická zkratka HACCP neboli „Hazard Analysis and Critical Control Points" (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body, v českém prostředí označován jako systém kritických bodů) je soubor preventivních opatření, které slouží k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností související s:
- výrobou,
- zpracováním,
- skladováním,
- manipulací,
- přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.
Pomohu Vám efektivně a účinně zavést do Vašeho provozu systém HACCP, jehož hlavní přínos je v
- zachování kvality a zdravotní bezpečnosti potravinářských výrobků,
- upozornění na riziková místa a zaručení bezproblémového chodu provozu,
- plnění požadavků platné národní i evropské legislativy,
- snadnějším získávání státních zakázek,
- snížení a minimalizaci výrobních ztrát a optimalizaci nákladů (redukci, snížení nákladů na neshodné výrobky, úsporu surovin, energie aj.),
- přehledném a jasně definovaném kontrolním systému,
- profesionální image, spokojenosti a důvěře zákazníka.
Zavedení systému HACCP do Vašeho provozu Vám přinese zkvalitnění Vaší nabídky a služeb. Pokud si Vaši zaměstnanci uvědomí, ve kterých částech provozu se nalézají kritické úseky, budou moci vykonávat svoji práci efektivněji a na vyšší profesionální úrovni.