Proč HACCP?

Anglická zkratka HACCP neboli „Hazard Analysis and Critical Control Points" (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body, v českém prostředí označován jako systém kritických bodů) je soubor preventivních opatření, které slouží k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností související s:

  • výrobou,
  • zpracováním,
  • skladováním,
  • manipulací,
  • přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.

Pomohu Vám efektivně a účinně zavést do Vašeho provozu systém HACCP, jehož hlavní přínos je v

  • zachování kvality a zdravotní bezpečnosti potravinářských výrobků,
  • upozornění na riziková místa a zaručení bezproblémového chodu provozu,
  • plnění požadavků platné národní i evropské legislativy,
  • snadnějším získávání státních zakázek,
  • snížení a minimalizaci výrobních ztrát a optimalizaci nákladů (redukci, snížení nákladů na neshodné výrobky, úsporu surovin, energie aj.),
  • přehledném a jasně definovaném kontrolním systému,
  • profesionální image, spokojenosti a důvěře zákazníka.

 

Zavedení systému HACCP do Vašeho provozu Vám přinese zkvalitnění Vaší nabídky a služeb. Pokud si Vaši zaměstnanci uvědomí, ve kterých částech provozu se nalézají kritické úseky, budou moci vykonávat svoji práci efektivněji a na vyšší profesionální úrovni.